Как зад НИСКИЯ НАЕМ се крият ВИСОКИ РАЗХОДИ! Бъдете разумни…

20 Окт 2023

Време за четене: 1 минути

  1. Акт 16.

Ако видите, обява за хубав, качествен апартамент, който отговаря изцяло на вашите изисквания и на вашия бюджет, не бързайте да се радвате, това може да е нож с две остриета. Много е възможно сградата да е новопостроена и да няма акт 16. Следователно, липсата на акт 16 може да представлява риск за по-високи разходи за електроенергия и да доведе до неефективно използване на енергия в сградата.

  1. Липса на обзавеждане

Има собственици, които са на мнението, че е по-добре наемателите им да си обзаведат апартамента, защото искат да се чувстват комфортно и не са сигурни точно как да го обзаведат. Точно по тази причина отдават апартаментите си на по-ниска цена, за да може бъдещите наематели да си обзаведат апартамента сами. Помислете и над този вариант, когато си наемате жилище, дали да го обзаведете или да се насочете към готов имот, но една идея по-висок месечен наем.

  1. Изложение

Повечето собственици са наясно, че северното изложение е едно от най-непредпочитаните и си отдават апартаментите на под-пазарна цена, защото не искат да губят средства.  Всички предпочитаме да живеем в апартамент с южно изложение, да ни е топло и да плащаме по-ниски сметки за отопление. Съответно северното изложение не е вариант, ако и вие предпочитате това, точно поради тази причина, когато си избирате апартамент по наем, а и  само, допитвайте се какво е изложението, когато сте привлечени от ниският наем.

  1. Сигурност

В затворените комплекси и сградите с ограничен достъп, наемните цени за апартаменти са значително по- високи, поради инвестицията в системи за сигурност. Това може да включва инсталиране на видеонаблюдение, алармени системи, дигитални брави и дори служители за сигурност. Тези мерки не само предпазват живущите в сградата, но и могат да спомогнат за съхраняването на личната и имуществената сигурност.

 

В заключение, изборът на жилище с по-висок месечен наем може да предостави редица предимства и комфорт, които не се виждат от пръв поглед. Подходът към търсене на жилище трябва да бъде осъзнат и информиран, тъй като нискобюджетните апартаменти не винаги са са нисък разход.

Така че, при вземането на решение за наем на жилище, е важно да се обмислят всички варианти, свързани с качеството на живот и консумативните разходи, преди да вземете решение се свържете с консултант по недвижимо имущество, който ще улесни процеса при наемането на вашият нов дом