Перфектната баня – мисията успешна 🚿

12 Сеп 2022

Време за четене: 1 минути

Ако имате малка баня, въпросът е – къде да съберете всичко. А при голяма баня — как да разпределим правилно пространството, така, че да ни е лесно за почистване.

Голямата баня осигурява доста възможности да се развихрите. Но все пак, ако искате да сте практични, изберете шкаф за баня с двойна мивка, много рафтове и голямо огледало, което да покрива поне наполовина едната стана. Предимствата? Разполагате с възможност да подредите нещата си спокойно.

Недостатъци? Огледалото изисква по-сериозна поддръжка от плочките, но пък оптически разширява стаята.

Душкабина или вана — кое да изберем?

При голямата баня не е нужно да се притеснявате, че ваната няма да се смести, а душкабината не е достатъчно голяма. Може да използвате и двете.

Килимчето също има значение!

Най-добре е, ако имате подово отопление, но ако не разполагате с такова, можете да поставите постелка или килим пред ваната и душкабината. И отново не подминавайте факта, че то трябва да абсорбира добре влагата, да се сменя често и да е от материя, която съхне бързо.

При организация на малката баня, най-добре е да използвате вградена мивка с шкаф, за да не заема много място. Постарайте се да си осигурите място за шкаф, или поне за горни рафтове и над огледалото, за да може да поберете повече вещи там.

Може да използвате закачалки за стена, халки или поставки за хавлии, но е добре да бъдат леснодостъпни и удобни.

По отношение на душкабината или ваната, с оглед на малкото пространство най-добре е да използвате затворена душ-кабина. Помещението остава сухо, а на вас ви се налага да чистите много по-малко след това.

Качествената вентилация и правилните плочки също са от значение. На първо място си осигурете наистина надеждна вентилация, за да може да се извежда бързо влагата от банята. И не по-малко важно е да подберете светли плочки за баня, за да могат да създават илюзия за пространство.