Търсите имот под наем заедно с вашия домашен любимец? 🐕‍🦺

09 Авг 2022

Време за четене: 1 минута

  1. Трябва ли да кажа на наемодател, че имам домашен любимец?

Ако в договора ви е посочено, че нямате право на домашни любимци, трябва да попитате наемодателя си, преди да се настаните.

Ако това не е споменато никъде в обявата или в договора, все пак е редно да съобщите на брокера, който ви представлява предварително, за да може да Ви предстаи по-най добрия начин.

  1. Ако в договора за наем пише, че е забранено за домашни любимци, това включва ли по-дребни животни от куче или котка?

Изяснете това с вашия брокер – обикновено наемодателите са най-притеснени от кучетата и котките, така че едва ли ще ма проблем! Редно е все пак да уведомите, ако в дома Ви живее по-екзотично животно.

  1. Ако си взема домашен любимец, докато живея в имот под наем, трябва ли да съобщя на наемодателя си?

Да, задължително е да кажете на наемодателя си, защото ако в договора ви не са били разрешени домашни любимци, вие го нарушавате и собственикът на жилището ви може да ви изгони. Може да се обадите на консултанта, който ви е настанил, за да искате съвет.

  1. Ами ако моят домашен любимец нанесе щети на жилището?

Ако вашата животинка случайно повреди част от имуществото, това ще засегне депозита, който сте предплатили. По-добре уведомете наемодателя си по-скоро и не се опитвайте да оправите проблема сами (ако е нещо по-сериозно), тъй като рискувате да заплатите повече, ако сте го поправили аматьорски.

  1. Може ли наемодателят да изисква допълнителен депозит, ако имам домашен любимец?

Да, ако имате домашен любимец това е напълно възможно.

 

Нашият съвет е да бъдете честни с вашия брокер, за да има възможност да договори най-добрите за вас и вашия опашат приятел условия!