Да се доверя ли на БРОКЕР?

25 Окт 2023

Време за четене: 1 минути

Изборът на правилният консултант в сферата на недвижимите имоти е ключът към много възможности, безпроблемен процес и удовлетворение от резултата. Какво означава всъщност това и в какво се изразяват тези плюсове? Точно това ще разгледаме днес с Вас.

 

  1. Ексклузивни оферти : Брокерите поддържат връзка със собственици на недвижими имоти и разполагат с ексклузивни оферти, които могат да Ви предоставят още преди да бъдат налични на пазара. По този начин вие ще имате избор между различни варианти във вашето търсене и със сигурност ще може да изберете имот, който отговаря изцяло на вашите изисквания.
  2. Професионализъм и опит: Изборът на експерт в сферата на недвижимата собственост ви гарантира, че той ще олекоти целия дълъг и сложен процес при взимане на решение и сключване на сделката, като ще минимизира риска да останете ощетени или измамени, като работи изцяло в защита на интересите Ви.
  3. Документация: Преди време документацията се е свеждала до една страница. Днес съвсем не е така. За правилното изповядване на една сделка са нужни доста голям набор от документи, които трябва да се набавят от специализирани институции, което отнема време. Един пропуск или неточност може да ви донесе доста проблеми, една миниатюрна грешка да струва много. Личният брокер се заема с всичко това и ви предпазва от всякакви неточности и недоразумения.
  4. Спестяване на време и усилия: Има ли човек, който не цени времето си? Малцина са тези, които търпеливо ще правят оглед след оглед с надеждата “най-сетне да намерят своя нов дом”. Ако сте купувач (или наемател) вашият брокер ще знае кой е правилният избор за вас. Ако си купувате жилище или наемате такова, професионалистът в сферата ще ви предпази изцяло от евентуални неизвестни в процеса или скрити недостатъци на имота. Ако сте продавач вашият консултант ще отсее всички несериозни и безсмислени обаждания.
  5. Дългосрочни взаимоотношения: Дори и най-безпроблемните сделки, които минават плавно и без усложнения може да имат проблеми в бъдеще време. Много въпроси могат да изскочат след като сделката е била осъществена, също и детайли, които са били прескочени от вълнението. Кадърният специалист ще бъде готов да ви съдейства. Професионалистът в сферата, няма да ви затвори телефона само защото вече е приключил сделката.