Малко усилия постигат чудесни резултати. 🤩

24 Окт 2022

Време за четене: 1 минути

1.  Започнете с малко 

Няма нищо сложно в личното представяне, приятелско помахване от вратата или терасата или казано просто - топъл поздрав. Не само, че бихте могли бързо и лесно да озарите деня на някого, но добрите, съседски отношения всъщност може да ви помогнат да живеете по-дълъг и по-щастлив живот! Независимо дали току-що сте се преместили или посрещате някой нов в квартала, понякога най-малките действия могат да имат най-голямо въздействие.

2.  Подарете подарък

Ако топлото посрещане не ви се струва достатъчно, помислете дали да подарите на новите си съседи нещо малко. Това може да е чиния с прясно изпечени бисквити, карта с подарък за кафенето надолу по улицата или може би някои домашно приготвени кучешки бисквити, ако, да кажем, сте се срещнали за първи път в парка за кучета. Други забавни опции могат да включват:     Подаръчни торбички с бонбони, шоколадови бонбони или други дребни дрънкулки.  

Букет цветя или жив венец.  

Бутилка вино.   

Закуски през деня на преместване.   

Лесно за поддръжка стайно растение.  

 Декоративна изтривалка.

Каквито и да са вашите предпочитания, използвайте възможността да осъществите връзка. 

3.  Поканете ги да влязат

Ако имате нови съседи, помислете дали да не ги поканите вътре на чаша кафе, коктейл или дори вечеря. В крайна сметка, ако живеете в непосредствена близост до тези хора, може и да ги опознаете! Ако и двамата купувате за първи път, може би помислете да поговорите за опита си, да научите повече за дома им или дори просто да съчувствате на процеса. Или може би планирате да боядисате къщата си или да смените покрива и те могат да ви препоръчат страхотен изпълнител! 

4.  Подхождайте директно към всички проблеми

Говорейки за проблеми... Не е тайна, че някои от най-взривоопасните междусъседски разногласия обикновено възникват от липса на комуникация.  Например, ако вашият съсед постоянно пуска силна музика късно през нощта, опитайте се да говорите директно с него, преди да се обадите в полицията.  По същество искате да сте открити, честни и прозрачни със съседите си. Тези черти са ключови във всяко междуличностно отношение и съседските не са изключение.

Добрата новина е, че независимо дали се местите в непознат квартал или посрещате новодошли, да бъдете най-добрият съсед в блока не е ракетна наука. Като приоритизирате връзката, давате пример и просто полагате усилия, можете да насърчите единството във вашия квартал и извън него.