Нека да блести! 💡

22 Сеп 2022

Време за четене: 1 минута

Доброто осветление влияе изключително сериозно върху нашата почивка, настроение или дори физическо и психично здраве. В зависимост от разпределението на дома ви, може да подчертаете различните предимства на зоните за почивка, хранене и сън, както и да скриете някои недостатъци.

Комбинирайте светлината във всекидневната. Осигуряването на няколко източника на светлина в хола създава чувство за комфорт и простор.

Специалистите съветват да сложим няколко различни типа осветителни тела в стаята.

На първо място идват висящите осветителни тела. Те не само осигуряват цялостно сияние в пространството, но привличат погледа нагоре и могат да бъдат изключителен декоративен елемент.

Настолните лампи са важни, ако имате работна зона. Добра идея е да сложите две тела на помощни масички от двете страни на дивана. Това придава много стилен вид на стаята и създава усещане за уют и баланс.

Подовите лампи могат да се разглеждат и като алтернатива на настолните. Те са решение, ако нямате масичка, на която да ги сложите, заемат малко място (може и в ъгъла) и са чудесни за осветяване на по – тесни и тъмни пространства.

 Стенните тела пък добавят допълнителна разпръскваща светлина  в хола. Те изглеждат прекрасно, когато са поставени от двете страни на огледало или произведение на изкуството.